Základní informace a postup

O čínská víza musíte  požádat ještě před svým odjezdem do Číny, ne však dříve, než tři měsíce před plánovanou cestou. LTL je plně akreditovanou školou, tudíž vám pro získání víz na dobu vašeho studia u nás, vystaví veškeré potřebné zvací dokumenty.

Kde podat žádost

O vízum požádáte v Čínském vízovém centru na adrese: Futurama Business Park, Sokolovská 663/136, Praha 8 – Karlín

Postup:

  • Vyplňte online žádost, k níž budete potřebovat:

–   cestovní pas, OP, Adresu ubytování, portrétní fotografii na bílém pozadí (v nižším rozlišení)

–  žádost je poměrně rozsáhlá, ale lze ji uložit jako koncept a kdykoliv se vyplňování vrátit

  • Uložte si číslo žádosti
  • Až budete mít žádost kompletní, můžete si online objednat termín návštěvy centra (ale obslouží vás i bez rezervace)
  • Žádost 2 x vytiskněte
  • Připravte si další doklady, jež musíte mít fyzicky s sebou: kopii pasu, fotografii pasového formátu na bílém pozadí (na fotografii nesmíte mít brýle), potvrzení o ubytování nebo zvací dopis, potvrzení o studiu, jedná-li se o studijní vízum – tj. dokumenty od LTL)
  • Ve vízovém centru je k dispozici fotokabinka a kopírka, takže lze případně doladit na místě

  • Zvací dopisy
  • Potvrzení o studiu
  • Pomoc a asistence
  • Návod, jak vyplnit žádost
  • Potvrzení ubytování
  • Rychlé, snadné & efektivní
  • Zvací dopis

    Zvací dopis

    Zvací dopis - Potvrzení o studiu a zvací dopis jako příloha k žádosti o vízum

    Potvrzení ubytování - Potvrzení o zajištěném ubytování

    Potvrzení o platbě - Potvrzení, že máte uhrazené studium i ubytování

    Originály dokumentů - Originály dokumentů vám můžeme doručit DHL

  • Proces získání víz

    Proces získání víz

    Zkušenosti - Procesem získání víz jsme již provedli několik tisíc studentů

    Podpora - Poradíme vám, jaké dokumenty k žádosti doložit

    Průvodce - Budete-li mít dotazy, napište nám, obratem odpovíme

    Agentury - Chcete-li, doporučíme vám spolehlivé

Čínská víza jsou velmi komplexní a je důležité přesně vědět a zkontrolovat si, zda máte skutečně vše, co musíte k žádosti doložit. Pokud ale studujete na akreditované škole čínštiny, jakou je například právě LTL, budou k vám úřady nejspíš velmi vstřícné a se získáním víz byste neměli mít žádné problémy. Za dobu naší existence jsme pomohli získat víza více něž třem tisícovkám studentů a pouze jeden jediný vízum nedostal. A to proto, že se nedržel našich pokynů a žádost navíc podal teprve týden před odjezdem.

Poté, co si objednáte váš kurz u LTL Mandarin School vás požádáme o zaslání kopie vašeho pasu, abychom mohli vystavit příslušné zvací dokumenty. Jaký typ víza budete potřebovat záleží na tom, zda jedete do Číny jenom studovat nebo i pracovat, a také na délce vašeho pobytu. Požadavky na dokumenty se mohou v každé zemi trochu lišit, níže najdete odpovědi na nejčastější otázky, týkající se žádostí o čínská víza obecně.

Doručení dokumentů

Chcete-li zaslat originály vašich zvacích dokumentů, kontaktujte nás. Pražská ambasáda ale v současné době originály nevyžaduje, stačí elektronicky zaslané kopie a vy tak ušetříte náklady za služby DHL. I přesto ale doporučujeme si informaci raději ověřit, protože podmínky se mohou změnit.

Elektronické dokumenty Originály dokumentů
Zdarma Dle ceníku DHL

Chcete zůstat v Číně déle, než jak dlouho budete studovat v LTL, plánujete po skončení kurzu třeba ještě cestovat? Není problém. Pomůžeme vám získat víza i pro tento případ.

Poplatky za zvací dokumenty

Poplatky za dokumenty

Doba pobytu Cena
Víza s dobou platnosti  <90 days Zdarma
Víza s dobou platnosti  >90 days 1200 CNY
Dokumenty na prodloužení pobytu Zdarma

Prodloužení platnosti víza

Doba pobytu Price
<14 dní Zdarma
14-31 dní 500 CNY
>31 dní N/A

Často kladené otázky

Potřebuji originály zvacích dopisů?

Každý čínský konzulát má pravidla trochu odlišná a také se mohou v čase kdykoliv změnit. V ČR v současné době stačí vytištěné kopie dokumentů, jež vám zaslala škola.

Kolik stojí zaslání originálů DHL?

Cena se řídí aktuálním ceníkem DHL a je odvislá od místa doručení. Poplatek DHL zaplatíme za vás, vy nám poštovné uhradíte až při příjezdu do školy.

Jak dlouho trvá doručení dokumentů?

Většinou je zásilka doručena do tří pracovních dnů.

Jak dlouho trvá schvalovací proces?

Zpracování běžné žádosti ve vízovém centru v Praze trvá čtyři pracovní dny.

S jakým předstihem mohu o vízum žádat?

Nejdříve tři měsíce před plánovaným odjezdem.

Jak dlouho trvá, než mi LTL vystaví zvací dokumenty?

Jakmile si objednáte kurz, dokážeme vám všechny dokumenty vystavit zpravidla během téhož pracovního dne. Pokud si ale objednáte kurz na poslední chvíli, není problém vystavit vám dokumenty v řádu několika hodin během naší pracovní doby. V úvahu je tedy potřeba brát časový posun.

Vystavují se víza na konkrétní data pobytu?

V žádosti o vízum musíte uvést konkrétní data odletu i návratu a doložit je letenkami. Na vízech ale tato data uvedena nebudou. Víza jsou vystavena na maximální povolenou délku pobytu (například na 180 dní). Tolik dní jste oprávněni v Číně zůstat od data vašeho vstupu. Do země však musíte vstoupit do tří měsíců od vystavení víza.

Co je Visa Application Service Centre?

Centrum, jež pro ambasádu zpracovává žádosti o víza, nemá však pravomoc rozhodnout o jejich přidělení. V ČR bylo toto centrum otevřeno koncem října 2018. Od tohoto data nemohou držitelé běžných cestovních pasů podávat žádosti o víza přímo na velvyslanectví. Vízové centrum shromažďuje žádosti, nerozhoduje však o udělení víz.
Je nutné počítat s tím, že centrum účtuje, kromě samotného poplatku za vízum, ještě servisní poplatek, a to následovně:
Běžná žádost (4 pracovní dny): 1100 Kč
Expresní žádost (3 pracovní dny ): 1600 Kč
Urgentní žádosti (2 pracovní dny): 2200 Kč

Jak vypadá žádost o čínské vízum?

Žádost o vízum je nejlepší stáhnout přímo z webové stránky Ambasády Čínské lidové republiky v Praze. Pak máte záruku, že dokument je aktuální a správný.

Kolik víza stojí?

Víza pro jeden vstup (obchodní „M“, návštěvní „F“, turistické „L“) stojí 3 999,- Kč.
Přičíst ale musíte ještě poplatky vízovému centru. U běžné žádosti činí poplatek 1 100,- Kč a vaše vízum bude vyřízeno do čtyř pracovních dnů.

Jaké dokumenty musím k žádosti doložit?

Vždy záleží, o jaký typ víza žádáte. Pokud jedete studovat do naší školy, jedná se vízum typu F. Potřebovat tak budete letenky, potvrzení o studiu a ubytování, zvací dopis, fotografii pasového formátu, v případě, že cestujete s nezletilým dítětem, pak i jeho rodný list a písemný a ověřený souhlas obou rodičů. Abyste ale měli aktuální a přesný přehled, co vše je potřeba doložit, sledujte webové stránky velvyslanectví.

Potřebují víza do Číny všichni a je nutné mít víza i v případě transitu?

Občané Japonska, Singapuru a Mongolska mohou získat víza na 15 dnů přímo při příjezdu. Všichni ostatní však musí o povolení žádat před odletem do země. Bez víza nebudete do země vpuštěni. Jedinou výjimkou jsou tranzitní víza, která můžete v některých případech vyřídit i na letištích. Musíte se však prokázat zaplacenou letenkou na navazující let mimo Čínu. Na jak dlouho vám bude tranzitní vízum uděleno se liší, na každém letišti je to jinak. Nikdy to ale není na déle než na tři dny. Pro studium jsou tedy tranzitní víza nepoužitelná strong>in Beijing, Shanghai, Chinese immersion or gap year program.

Musím k žádosti doložit potvrzení o rezervovaném ubytování?

Ano, musíte. Potvrzení o zajištěném ubytování vám zašleme spolu se všemi dokumenty potřebnými pro žádost o víza.

Můžete mi vystavit dokumenty potřebné k žádosti o vízum i když nejsem studentem LTL Mandarin School?

Samozřejmě, že nemůžeme.

Co když nestuduji v režimu denního studia, mohu i pak získat studijní vízum?

Abyste mohli obdržet studentské vízum, musíte mít kurz v rozsahu 10 individuálních nebo 20 skupinových lekcí týdně.

Lze studovat i přesto, že jsem držitelem turistického víza?

Ano, mnoho lidí se učí čínsky i přesto, že mají turistické vízum.

Jak se nazývá čínské studentské vízum?

Jedná se o vízum typu X. X znamená “xué xí” (studovat). Existuje mnoho typů víz, například obchodní vízum typu F, vízum typu F, jež je určtěno těm, kteří jedou na návštěvu příbuzných atd.

Kdo je zodpovědný za mou žádost o vízum a její správné podání?

Vy sami. My vám ale můžeme poskytnout veškerou dostupnou a potřebnou podporu a asistenci. Poradíme vám, jak vyplnit žádost a jaké dokumenty přiložit. Pokud si nebudete čímkoliv jistí, stačí se na nás obrátit.

  • Náš tým

    O nás

    Přestože máme víc než 30 zaměstnanců a rychle rosteme, je v LTL pořád rodinná a pohodová atmosféra. Učitelé, zaměstnanci i studenti spolu často obědvají a po škole společně zajdou na večeři nebo na drink. Budete se tu cítit jako doma.

    Zjistit více

  • NÁŠ PŘÍBĚH

    O Nas

    Poprvé jsem do Číny přijel jako student v roce 1999 a byla to úžasná zkušenost. Otevřely se mi dveře do fascinujícího světa plného zvláštních lidí, kteří jedli ještě zvláštnější jídlo, poznal jsem kulturu, které nemohla být od té mé odlišnější.

    Zjistit více